Gå videre til innhold
Fra venstre: Juryleder Dag Tønder, olje- og energiminister Terje Aasland (Ap), daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev, Team Pirsenteret (Rolf O. Svendsen, Morten Foss, Frank Halvorsen, Jan Kotsbakk og Anette Vinje)
Fra venstre: Juryleder Dag Tønder, olje- og energiminister Terje Aasland (Ap), daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev, Team Pirsenteret (Rolf O. Svendsen, Morten Foss, Frank Halvorsen, Jan Kotsbakk og Anette Vinje)

Pressemelding -

Team Pirsenteret fra E.C. Dahls Eiendom er vinner av Årets grønne driftsteam

Prisen for Årets grønne driftsteam 2022 gikk til team Pirsenteret fra E. C. Dahls Eiendom. Vinneren ble annonsert av olje- og energiminster Terje Aasland (Ap) under Årets grønne driftskonferanse 24. november 2022.

Rolf Otto Svendsen, eiendomssjef i team Pirsenteret forteller fra scenen at prisen er en gjev anerkjennelse av den daglige innsatsen til driftsteamet:

— På vegne av teamet sier vi hjertelig takk til juryen. Det var veldig overraskende å få denne prisen, men vi synes den er vel fortjent. Vi har hatt det veldig gøy på jobb, lagt gode planer og tatt mange små steg i riktig retning, forteller Svendsen.

Olje- og energiminister Terje Aasland leste opp juryens begrunnelse som vektlegger at team Pirsenteret har fått til meget gode energispareresultater, stimulert til ombruk av materialer og delingsløsninger for utslippsfri transport, samt på kreativt sett økt oppmerksomhet om bærekraftige løsninger.

— Jeg gratulerer team Pirsenteret fra E.C. Dahls Eiendom som vinner av Årets grønne driftsteam. Det er inspirerende å se at de har redusert energibruken betraktelig gjennom miljøledelse og vektlagt bærekraft i sine beslutninger. Enkle grep som driftsjusteringer av tekniske anlegg, å engasjere leietakerne i energieffektivisering, tilby utslippsfrie transportløsninger og tiltak for redusert avfallsproduksjon og økt gjenbruk av materialer skaper store miljøgevinster. Hvis all eiendomsforvaltning hadde vært like godt gjennomført som driftsteamene til E.C. Dahls Eiendom, Coor og Citycon har fått til, ville Norge stått bedre rustet til å håndtere både energikrise og den grønne omstillingen vi skal igjennom, sier Aasland.

Deles ut for tiende gang

Hvert år gir Grønn Byggallianse prisen Årets grønne driftsteam til et team som utmerker seg gjennom sitt arbeid med å redusere miljøbelastningen til bygninger. I år deles prisen ut for tiende gang.

— Vi i Grønn Byggallianse pleier å si at drifterne er eiendomssektorens superhelter. Innsatsen til årets prisvinner gir håp om at vi greier å nå energieffektiviseringsmålene i norsk bygningsmasse når vi skjerper innsatsen og erkjenner betydningen av god drift og gode driftere. Årets kåring har vist at det finnes både vilje og kunnskap til store energikutt blant mange driftsteam der ute. I tillegg til å gratulere dagens vinner vil jeg gi honnør til driftsteamene i Coor og Citycon som også imponerte meg og juryen, men som dessverre måtte se seg slått på målstreken denne gang, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.

Juryen 2022 har bestått av:

Juryleder: Dag Tønder, forvaltningsdirektør Eiendom, Storebrand

Kjell Petter Småge, rådgiver, Grønn Byggallianse

Dag Jonny Martinesen, seniorrådgiver, Grønn Byggallianse

Roger Lysaker, driftsjef, Rosenholm Campus. Aspelin Ramm

Rita Barkholm, leder vedlikehold og drift, Höegh Eiendom

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg- og eiendomssektoren. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold