Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Oslo er årets miljøhovedstad og 22. mai kommer over 200 foredragsholdere fra hele verden til URBAN FUTURE Global Conference. Kommer du?

URBAN FUTURE Global Conference 22.-24. mai i Oslo til medlemspris

​Har du meldt deg på Urban Future-konferansen i mai? Dette eventyret er proppfullt med faglig og kulturelt program. Grønn Byggallianse er partner og vil bidra med innlegg og som møteleder for delseminarer innen sirkulærøkonomi, reduserte klimagassutslipp og oppgradering av eksisterende bygg. Medlemmer i Grønn Byggallianse får rabatterte billetter fram til 30. april.

Hundholmen Byutvikling - ambisjon om BREEAM Excellent og energiklasse A

BREEAM-NORdover

Det skjer ting i nord. Nå kommer BREEAM-Nordover

Månedens bygg februar 2019: GC Rieber - Lanternen

Månedens bygg februar 2019: GC Rieber - Lanternen

Lanternen på Marineholmen i Bergen holder en god miljøstandard og er klassifisert til BREEAM Excellent, med en energisentral i 1. etasje med oppvarming med fjernvarme og fri-kjøling fra byfjorden. Det som er spesielt med dette byggeprosjektet er at det var avsatt ressurser til å fokusere på !systematisk ferdigstillelse! fra dag 1. Erfaringer fra prosjektet har blitt delt på to ITB-forum i Bergen.

Stort interesse for  WELL-standarden

Stort interesse for WELL-standarden

I 2018 holdt vi to innføringskurs i WELL - et internasjonalt sertifiseringssystem for helsefremmende bygg. På et erfaringsmøte 13. februar fikk vi tilbakemelding om at markedet ønsker en norsk oversettelse av WELL og mer informasjon om mat, helse, lys og lydforurensning, samt helsefremmende arkitektur.

På bildet fra venstre: Jo W. Gullhaugen og Gunnar Moen, Oslo Areal,  Aslaug Mølmen, Miljødirektoratet og Katharina Bramslev, Grønn Byggallianse.

Fra ord til handling – Oslo Areal engasjerer fagfeller for å konkretisere strakstiltak

Oslo Areal invitererte 27. februar til gratis fagtreff. Arrangementet var fulltegnet med 55 påmeldte fra hele næringen. Et av områdene Oslo Areal fokuserer på gjennom blant annet dette fagmøteinitiativet, er strakstiltakene knyttet til å etterspørre og prioritere bygningsprodukter uten miljøgifter og med lave klimagassutslipp. Erfaringen er at dette er en utfordring i praksis i mange prosjekter.

Hvordan kan vi lage et system for at vi skal finne frem til veiledere, tipshefter og andre hjelpemidler, som finnes for at bransjen enklere kan velge materialer med lavere klimafotavtrykk? Det diskuterte denne gjengen på Materialforum 12. februar.

Behov for hjelp til å velge miljøvennlige materialer

​Tirsdag 12. februar var medlemmer blant byggherrer, entreprenører, rådgivere, arkitekter og produsenter samlet hos Grønn Byggallianse i Materialforum. Temaet var «tilgjengeliggjøring av kompetanse». Det trengs tydeliggjøring av hva som er et miljøvennlig materiale og hvordan etterspørre det. Kartlegging av verktøy og veiledere var også et sentralt tema.

Illustrasjon/foto: Entra

Månedens bygg januar 2019: BI Brattørkaia 16

BI Brattørkaia 16 kan være det mest energieffektive høyskolebygget i Norge, og sannsynligvis også i verden. Bygget stod klart i juni 2018 og hadde en prislapp på 288 mill. Dette bygget ved vannkanten i Trondheim er et foregangseksempel av de sjeldne!

Logo Enova.

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Nå er en ny konkurranse ute.

Foto: Denys Nevozhai på Unsplash.com

Årets julegave til byggenæringen?

Det er uttalt et behov for å øke innovasjonstakten i byggenæringen – i næringen selv og helt opp på ministernivå. Grønn Byggallianse og DOGA , sammen med næringen, ønsker å gjøre noe med dette.
I samarbeid med strategiske partnere, etablerer vi en prosess for å utvikle gode idéer til innovative produkter, løsninger og/eller tjenester.
Du kan lese mer om hva, hvorfor og hvordan her:
http

Vis mer