Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

- OSU ser forretningspotensialtet ved å ligge i forkant av markeds- og myndighetskrav, og ønsker å gjøre sitt til at Norge når sine miljømål, sier adm. direktør Rolf Thorsen. (Foto OSU)

Oslo S Utvikling mot nye miljømål - tilslutter seg Eiendomssektorens veikart mot 2050

Oslo S Utvikling tilslutter seg Eiendomsektorens veikart mot 2050 og de 10 strakstiltakene for byggeiere. Noen av disse er kun aktuelle for forvaltere av bygg, men OSU vil følge opp de tiltakene som er relevante for en utvikler. OSU ser forretningspotensialtet ved å ligge i forkant av markeds- og myndighetskrav og ønsker å gjøre sitt til at Norge når sine miljømål, sier adm. direktør Rolf Thorsen.

Programmet vil by på en god miks av norske og internasjonale eksempler, krydret med besøk til de aller ferskeste, klimavennlige byggene.

Grønn Byggallianse er medarrangør på årets FutureBuilt-konferanse: Neste stopp 2050

Kan vi bygge oss ut av klimakrisen? Det kan vi, i følge eiendomsbransjens visjoner for 2050. Hvis vi er villige til å ommøblere gatene og bo litt tettere, bruke og produsere energi litt smartere, sirkulere bygg og materialer i stedet for å kaste dem og produsere arkitektur og byggevarer med nullutslipp. Rocket science? Overhodet ikke. FutureBuilt2017 viser at det er mulig – allerede nå.

- Ved å følge et felles veikart, kan byggenæringen gi et avgjørende bidrag til det grønne skiftet, sier adm. direktør Harald V. Nikolaisen. (Foto Geir Anders Rybakken Ørslien/Statsbygg)

Statsbygg tilslutter seg de 10 strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050

- Anleggsmaskiner på byggeplasser forurenser lufta nesten like mye som biler, i byer som Oslo. Slik kan vi ikke fortsette. I Statsbygg slutter vi oss nå til Eiendomssektorens veikart mot 2050 og ett av tiltakene er å etterspørre fossilfrie byggeplasser, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg. Fossilfrie byggeplasser er ett av ti miljøtiltak som Statsbygg nå skal prioritere.

Vis mer