Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Tipsheftet følger opp og supplerer tidligere tipshefte og veileder om forenkling av tekniske systemer. Du kan laste det ned på byggalliansen.no.

Nytt tipshefte: Funksjonstilpasset design av bygg og tekniske systemer

Funksjonstilpasset design, betyr design i et livssyklusperspektiv. Tipsheftet supplerer tidligere tipshefte og veileder om forenkling av tekniske systemer. Målet var å vise konkrete forslag til tekniske løsninger. Målet med dette tipsheftet å gi veiledning til prosessen for å velge og bestille de beste løsningene. Ansvarlige forfattere er Grønn Byggallianse, Integra og Ingeniørhøjskolen i Aarhus.

Grønn Byggallianses styreleder Roy Frivoll, Avantor og styremedlem Hege Schøyen Dillner. Foto Hilde Kari Nylund / Veidekke.

18. oktober: Roy Frivoll og Hege Schøyen Dillner i åpningskonferansen til Bygg Reis Deg 2017

​Har du meldt deg på Bygg Reis Deg? I år finner du et hav av spennende miniseminarer som gir kunnskap om og inspirasjon til en grønnere byggsektor. I åpningskonferansen Samspill for en smart og grønn byggenæring, onsdag kl 10-12, ​vil Grønn Byggallianses styreleder Roy Frivoll og styremedlem Hege Schøyen Dillner diskutere rammevilkår for en smart og grønn byggenæring sammen med Jan Tore Sanner.

Silje Schei Tveitdal fra Footprint ledet debatten. I panelen f.v.: Hege S. Dillner Veidekke, Katharina Th. Bramslev Grønn Byggallianse, Kårstein Eidem Løvaas H, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim Sp, Geir Toskedal KrF og Ola Elvestuen V.

Arendalsuka 2017: Vi utfordret politikerne til å premiere de som går foran

Mange eiendomsselskap ønsker å ligge foran i det grønne skiftet, fra et samfunnsengasjement og en langsiktige økonomisk strategi. For å nå våre nasjonale miljømål, må vi etter hvert ha med alle, ikke minst når det gjelder drift og rehabilitering av eksisterende bygninger. På Arendalsuka utfordret vi stortingspolitikere til å etablere incentivordninger for å akselerere utviklingen av grønne bygg.

Vis mer