Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • Kronikk om kvalitetsprinsipper for fremtidens bygg og områder

    Katharina Bramslev ble nylig ​intervjuet av Budstikka om hva hun mente om at byggherren vurderer å rive et ni år gammelt kontorbygg på Fornebu. Hennes konklusjon er at det ikke er bra verken for miljøet eller lommeboka. Bramslev er leder for Bygg21-gruppa ​Kvalitet og bærekraft. I denne artikkelen beskriver hun arbeidet i gruppa.

  • Månedens bygg mai 2017: KLP - Abels hus i Trondheim

    Behovsstyrt ventilasjon, grønne tak, effektive etasjeplan med fleksible modulsystemer, bysykler og kollektivtrafikk er noen av miljøegenskapene til Abels hus, og bygget er første kontorbygg med miljøklassifiseringen BREEAM NOR Excellent i Midt-Norge.

  • Bygningsintegrerte solceller inspirerte i København

    På Grønn Byggallianses nylige studietur til København, lot deltakerne seg imponere over solcellefasaden på nyåpnede Copenhagen International School. Bygget er kledd med en fasade bestående av 12 000 solpaneler som erstatter annen kledning. Prisen er på nivå med annen kledning og det gjør det nå veldig aktuelt å tenke bygningsintergrerte solceller.

  • Anthon B Nilsen tilslutter seg de 10 strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050

    Anthon B Nilsen er 19. eiendomsselskap som tilslutter seg strakstiltakene. - Vi ser merverdien av bransjens satsing på samfunnsansvar og miljø, og ønsker å være en del av denne dugnaden. Vi gleder oss til å forankre disse tiltakene i vår organisasjon og portefølje. Som utvikler og forvalter treffer de 10 anbefalte strakstiltak vår organisasjon meget godt, sier adm.direktør Peder Chr. Løvenskiold.

  • OBOS forplikter seg til bærekraftige bygg

    Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er en anbefaling til norske eiere og forvaltere av yrkesbygg om hvilke valg de bør ta på kort og lang sikt for at eiendomssektoren skal bidra til et bærekraftig samfunn innen 2050. Tiltakene OBOS forplikter seg til inkluderer blant annet miljøsertifisering, valg av giftfrie byggematerialer og miljø-innovasjon.

  • Sintef Byggforsk har signert på en tilslutning til Eiendomssektorens veikart mot 2050

    Som første organisasjon utenom eiendomsselskapene, ønsker Sintef Byggforsk med dette å markere at de stiller seg bak den skisserte veien mot visjonen i veikartet. "Ved at flere slutter opp om dette, vil vi lettere kunne realisere visjonen" sier konserndirektør Hanne Rønneberg i Sintef Byggforsk. Daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Bramslev mener tilslutningen av Sintef er et viktig bidrag.

  • Malling & Co tilslutter seg Eiendomssektorens veikart mot 2050

    - Eiendomshuset Malling & Co har som eiendomsforvalter stor påvirkningskraft for valg av løsninger for både bygg og tekniske anlegg. Energi- og miljøtiltak gir byggene og deres brukere en reell merverdi. Det er summen av mange små valg, fint oppsummert i denne 10 punkts handlingsplanen. Vi gleder oss til å gi vårt bidrag til dugnaden for det grønne skiftet, sier adm. direktør Anders Berggren.

  • Plusshus koster ikke noe mer

    ”Plusshus koster ikke noe mer”, var adm.dir. Per Morten Johansens klare beskjed, basert på Omsorgsbyggs erfaringer, på erfaringsseminaret ”Koster miljøbygg mer” 5.4 i Asker. Offentlige byggherrer var invitert til erfaringsutveksling om kostnader og besparelser knyttet til ambisiøse miljøprosjekter. Presentasjoner fra møtet på futurebuilt.no.

  • Nordhavn viser fremtidens elnett: Bli med på studietur til København og lær om de nye krav til elforsyningen og hvordan løse dem

    Det tidligere industri- og havneområdet Nordhavn i København er i en endringsprosess. Aktivitetsnivået har minsket over tid og området transformeres til et område som skal huse 40000 innbyggere fordelt på 18000 boliger. Det blir også kontorer, butikker, skoler og andre institusjoner til området. Noen av den gamle driften blir igjen men flyttes lenger ut. På studieturen 2. mai besøker vi Nordhavn.

  • Månedens bygg i mars 2017: Granstangen skole - Backe Prosjekt

    Furuset er Oslo kommunes satsing på klimavennlig byutvikling. Granstangen ungdomsskole var det første byggeprosjekt i FutureBuilt-programmet som stod ferdig i området. Skolen ble ferdigstilt til skolestart 2015. Klimagassutslipp vises til 45 prosent lavere utslipp enn referansebygget, med bl.a. god tilgang til transport, effektiv energibruk og klimaeffektive og miljøvennlige materialvalg.

Vis mer