Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • BREEAM i praksis

    ​Haukåsen friluftsbarnehage i Trondheim var det aller første undervisningsbygget med BREEAM-NOR sertifikat i Norge. Dette har ledelsen tatt på alvor og satt BREEAM på programmet for Superheltan (de største barna) i barnehagen. Engasjementet til barna har vært enormt, forteller pedagogisk leder Anne Mari Bjørnstad.

  • Eiendomsavdelingen ved UiO slutter seg til ti strakstiltak for byggeiere

    Universitetet i Oslo er først blant landets universiteter og høyskoler til å slutte seg til strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050. – Nå lanserer vi Miljø- og klimastrategi for UiOs eiendomsvirksomhet, og da passer det fint å slutte seg til strakstiltakene, sier John Skogen, direktør for eiendomsavdelingen ved UiO.

  • RIF ønsker en klimanøytral byggsektor

    Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) mener en klimanøytral byggsektor er nødvendig og slutter seg derfor til Eiendomssektorens Veikart for 2050. - For oss er det naturlig å støtte opp om målsetningene i veikartet. Det grønne skiftet utfordrer og gir muligheter også for rådgiverne. Vi stiller oss derfor bak de ambisiøse klimamålsetningene, sier Liv Kari Skudal Hansteen, adm. direktør i RIF.

  • "Vi trenger premiering av grønne bygg for å nå våre miljømål"

    I denne utgaven av MediaPlanet etterlyser Artur Buchardt incentiver fra myndighetene for å vise retningen som byggeiere bør gå for å få ned klimagassutslipp energibruk. Dette er helt i trå med hva Grønn Byggallianse mener og hva vi skriver i Eiendomssektorens veikart mot 2050. På side 14 vises også strakstiltakene.

  • For et mer bærekraftig samfunn - NCC Property Development AS tilslutter seg de 10 strakstiltakene

    ​Eiendomsutvikler NCC Property Development vil bidra til at eiendomsbransjens satsing på bærekraft blir mer ambisiøs, og har derfor signert en tilslutning til de 10 strakstiltakene for byggeiere i Eiendomssektorens veikart mot 2050. - Dette passer meget godt sammen med NCCs egen visjon, som er å fornye vår bransje og utvikle de beste, bærekraftige løsningene, sier Manne Aronsson, daglig leder.

  • Arendalsuka 2017: Vi utfordret politikerne til å premiere de som går foran

    Mange eiendomsselskap ønsker å ligge foran i det grønne skiftet, fra et samfunnsengasjement og en langsiktige økonomisk strategi. For å nå våre nasjonale miljømål, må vi etter hvert ha med alle, ikke minst når det gjelder drift og rehabilitering av eksisterende bygninger. På Arendalsuka utfordret vi stortingspolitikere til å etablere incentivordninger for å akselerere utviklingen av grønne bygg.

  • ​Månedens bygg august 2017: Undervisningsbygg - Brynseng skole

    Brynseng skole er et nybygg i Oslo i overgangen mellom Brynseng og Alnadalen, rett ved Brynseng T-banestasjon. Tomten har tidligere blitt brukt til industri. Bygningen har passivhus-standard, og opp mot 90 prosent av oppvarming- og varmtvannsbehovet dekkes av varmepumpe med brønnpark. Et fasadeintegrert solcelleanlegg på 1046 m² skal produsere 105.000 kWh per år.

  • ​Strakstiltak for boligutviklere under utarbeidelse

    Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom arrangerte workshop om bærekraftig boligutvikling 30. august. Her deltok 25 engasjerte boligutviklere med konkrete innspill til hvordan de mener bærekraftige boliger skal oppføres. Resultatene skal ligge til grunn for nye strakstiltak spesielt tilpasset boligutvikling. Her forteller vi om noen av innspillene fra utviklerne, som ble resultat av workshopen.

  • Etterlyser klimapolitiske strakstiltak i byggebransjen

    ​(Arendal 16. august 2017) Byggebransjen er avgjørende for at Norge skal kunne nå sine forpliktelser i Parisavtalen. Under Arendalsuka etterlyste bransjen en mer offensiv politikk, og fikk tydelige svar fra politikerne.

  • Ny kommunikasjonsansvarlig i NGBC

    ​Siri Dobloug er ny kommunikasjonsansvarlig i NGBC fra august 2017. Hun vil bli en del av et team på syv personer, og vil ha ansvaret for nettsider, sosiale medier og profilering av organisasjonen.

  • ​Lansering av revidert versjon av Grønn Materialguide: v2.1

    Grønn materialguide viser hvilke konsekvenser ulike produktgrupper har på miljøet. Det unike med guiden er at den viser hvilket spenn mellom ulike produkter man kan forvente innen hver produktgruppe. Er det et stort spenn innen en produktgruppe, gir guiden en indikasjon på at det kan være smart å stille spesifikke funksjonskrav i beskrivelsen for å sikre produkter med gode miljøegenskaper.

Vis mer