Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Grønn Byggallianse mener at et grønt skifte trenger flere økonomiske gulrøtter. Da er det synd at regjeringspartiene stemmer mot å gi kommunene mulighet til å gi grønne bygg redusert eiendomsskatt.

Kommuner må få lov til å premiere grønne bygg

Et grønt skifte trenger flere økonomiske gulrøtter. Da er det synd at regjeringspartiene stemmer mot å gi kommunene mulighet til å gi grønne bygg redusert eiendomsskatt.

Fjorårets prisutdeling på Årets grønne driftskonferanse. Prisen for Årets grønne driftsteam 2022 gikk til Team Pirsenteret fra E.C. Dahls Eiendom og ble delt ut av olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Søker kandidater til Årets grønne driftsteam 2023

Hvert år gir Grønn Byggallianse prisen Årets grønne driftsteam til et team som utmerker seg gjennom sitt arbeid med å redusere miljøbelastningen til bygg. I 2023 deles prisen ut for ellevte gang.

I Solheimsviken i Bergen har GC Rieber Eiendom bygget Viken Brygge. Bygningen huser hotel Moxy Bergen og restaurant Ostra. Foto: GC Rieber Eiendom AS

Månedens prosjekt: Viken Brygge

I Solheimsviken i Bergen har GC Rieber Eiendom bygget Viken Brygge. Bygningen huser hotel Moxy Bergen og restaurant Ostra, og har flotte uterom som vender mot sjøen. Viken Brygge er bygget med smarte energiløsninger og et mål om å bruke så lite energi som overhodet mulig. Prosjektet mottok nylig sertifikatet BREEAM-NOR Excellent, som den første hotellbygningen i Norge.
GC Rieber Eiendom er en

Spor X i Drammen er bygget med tanke på betydelige klimagassreduksjoner, er sertifisert som BREEAM-NOR Outstanding, har passivhus-standard og energiklasse A.

Nye veiledere viser hvordan rett valg av materialer kan kutte klimagassutslipp med minimum 20% uten betydelig merkostnad

Grønn Byggallianse har lenge ført bevis for hvordan utbyggere kan bygge med 20% lavere klimagassutslipp uten at det medfører særlig merkostnader. Nå er eksempler på hvordan like typer bygg kan få ulikt klimaavtrykk samlet i en veileder. Dette kan skje kun som følge av at samme produkt (gipsplater eksempelvis) kan ha svært ulike klimagassutslipp. Veilederene er utviklet av EBA i samarbeid med Grøn

Årsmøtet til Grønn Byggallianse finner sted på Rebel i Oslo og vil streames til medlemmer

Medlem i Grønn Byggallianse? Kom på årsmøtet 20. april på Rebel i Oslo, eller delta digitalt

20. april går årsmøtet 2023 av stabelen. Du kan melde deg på via denne nettsiden.
På årsmøtet får du innblikk i alle planlagte aktiviteter for 2023, ikke minst vårt forslag til ny anleggssatsing. Våre medlemmer har også sagt sin mening om vårt arbeid og vi vil presentere hovedfunn fra årets medlemsundersøkelse.
For de som har anledning til fysisk oppmøte starter vi med mingling fra 13:30 f

Møt oss i Bergen i april

Møt oss i Bergen i april

I april er Grønn Byggallianse til stede på tre ulike arrangementer i Bergen.
Først ut er bærekraftig frokost om Futurebuilt i Bergen den 19. april. Her vil daglig leder Katharina Th. Bramslev snakke om sammenhengen mellom BREEAM og Futurebuilt. Arrangementet varer fra 08.00-10.00. Du kan melde deg på via denne nettsiden.

27. april inviterer Bergen Næringsråd sammen med Grønn Byggallians

Leder: Offentlige anskaffelser må gi klimagevinster

Det offentlige kjøper inn varer og tjenester for mer enn 650 milliarder kroner hvert år. Vi må utnytte markedsmakten bedre, og innrettingen av offentlige anskaffelser bør basere seg på mer bruk av høye minimumskrav til klima og miljø.

Fullt hus på workshop om utslippsfrie bygg- og anleggsplasser

Fullt hus på workshop om utslippsfrie bygg- og anleggsplasser


13. mars ble det avholdt workshop om utslippsfrie bygge- og anleggsplasser som Oslo kommune og Utviklings- og kompetanseetaten tok initiativ til på Næringslivets hus. Grønn Byggallianse og Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) var medarrangører
Naboene Bærum kommune, Asker kommune og Lillestrøm kommune stilte også opp. Det er to år til 2025 og fra da skal all bygg-og anleggsaktiv

Den nye Kommunegården i Sandvika skal være en møteplass for Bærums innbyggere, frivilligheten, næringsliv, organisasjoner og kommunens tjenester. Foto: Insenti AS

Månedens prosjekt: Kommunegården i Sandvika

Kommunegården i Sandvika er nylig rehabilitert og den 37.000 kvm store bygningen har oppnådd høyeste klassifiseringsnivå i sertifiseringsordningen BREEAM-NOR; BREEAM-NOR Outstanding. Det er det første rehabiliteringsprosjektet i Norge som oppnår dette nivået med bruk av 2016-manualen.

Bane NOR, Nye Veier og Statens vegvesen signerer samarbeid om økt bærekraft i anleggssektoren gjennom å ta sertifiseringsordningen BREEAM Infrastructure til Norge og blir samtidig medlemmer i Grønn Byggallianse.

Bane NOR, Nye Veier og Statens vegvesen inngår samarbeid med Grønn Byggallianse for økt bærekraft i anleggssektoren

Mandag 20. mars signerte Bane NOR, Nye Veier og Statens vegvesen en samarbeidsavtale med Grønn Byggallianse om å styrke innsatsen for økt bærekraft i anleggssektoren. Et hovedmål er å tilpasse sertifiseringsordningen BREEAM Infrastructure (tidligere CEEQUAL) til norsk anleggsvirkelighet.
– Vi må samarbeide for å nå klima- og naturmålene våre. BREEAM er et godt verktøy for å sikre prosjekters b

Vis mer