Gå videre til innhold

Emner: Økonomi, finans

Mustad Eiendom går gjennom hele eiendomsmassen i årets Fang energityven-kampanje.

Energityver avslørt hos Mustad Eiendom: – Små tiltak har stor effekt

Den 12. november arrangeres Grønn driftskonferanse i Vollsveien 13H, som er ett av Mustads bygg i Lilleakerbyen. På konferansen avsløres også resultatene fra årets Fang energityven-kampanje. Daglig leder i Grønn Byggallianse, Mie Fuglseth, ble med Mustad da de en sen høstkveld fanget energityver i sine bygg.

Vi må stille fullt lag for å øke farten i grønn omstilling

Vi må stille fullt lag for å øke farten i grønn omstilling

Når tiden vi har til rådighet for å nå klima- og miljømålene blir stadig knappere, er det avgjørende at bygg-, anlegg- og eiendomssektoren evner å omstille seg, inspirerer og lærer av hverandre, og trekker i samme retning mot lavutslippssamfunnet.
Grønn Byggallianse ble startet av 12 eiendomsaktører som ønsket å ta et felles initiativ for å dra bransjen i en mer bærekraftig retning. Nå er 12 bl

Grønn Byggallianses innspill til stortingets behandling av statsbudsjett 2025

Grønn Byggallianses innspill til stortingets behandling av statsbudsjett 2025

Statsbudsjettet for 2025 ble lagt fram mandag 7. oktober og som vanlig har det vært gjenstand for mye oppmerksomhet og debatt, ikke minst på klima- og miljøområdet. Vår oppmerksomhet har i mindre grad dreid seg om tilskudd og støtteordninger men er rettet mot manglende forslag eller signaler om endringer i regelverket som kan forbedre miljøinnsats og resulater fra bygg og eiendomssektoren.
Til

Bli med i jakten på energityver!

Bli med i jakten på energityver!

14. oktober går startskuddet for Grønn Byggallianse sin kampanje “Fang energityven”. Målet med kampanjen er å kutte unødig strømforbruk og spare driftskostnader i næringsbygg og offentlige bygg over hele landet.

Filipstad Brygge 1 ligger i møtet mellom Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo. Foto: Storebrand

Månedens prosjekt: Filipstad Brygge 1

Filipstad Brygge 1 er et godt eksempel på hvordan eldre bygg kan forvandles til moderne, bærekraftige eiendommer som ikke bare tilfredsstiller dagens krav, men som også er rustet for fremtiden.

Mie Fuglseth er ny daglig leder i Grønn Byggallianse

Mie Fuglseth er ny daglig leder i Grønn Byggallianse

Sivilingeniør Mie Fuglseth er ansatt som ny daglig leder i Grønn Byggallianse.
Mie Fuglseth er i dag seniorrådgiver og fagansvarlig for arbeidsområdet klima og materialer i Grønn Byggallianse. Hun kom til Grønn Byggallianse fra Asplan Viak med nær 10 års erfaring i byggenæringen, inkludert prosjektledelse for flere flaggskipprosjekter i byggenæringen.
– Styret i Grønn Byggallianse er svært

Prisen for Årets grønne driftsteam i 2023 gikk til team Ski Storsenter fra Olav Thon Eiendom.

Dette er finalistene til Årets grønne driftsteam 2024

Hvert år gir Grønn Byggallianse prisen Årets grønne driftsteam til et team som utmerker seg gjennom sitt arbeid med å redusere miljøbelastningen til bygg. I år deles prisen ut for tolvte gang.

Vi trenger "elbilinsentiver" for et raskere grønt skift i hele bygg- og eiendomssektoren, skriver Katharina Th. Bramslev

Hvor lenge skal vi være en 40% næring?

Arendalsuka er over. Her kunne man gå tørrskodd mellom seminarer om klima, natur og energi. Men noen spurte meg “Er vi FORTSATT 40% næringen? Har det ikke skjedd noen ting??” Heldigvis har det skjedd masse, særlig de siste to årene. Våre medlemmer viser stadig flere flotte eksempler på at vår næring både kan og vil bygge og drifte grønt. Og beregninger fra enkeltprosjekter viser oss at vi KAN nå

BREEAM er et godt verktøy for å sikre at bygg i Norge kan bygges i tråd med målene i Parisavtalen, skriver Katharina Th. Bramslev, Viel Sørensen og Morten Nordskag i Grønn Byggallianse.

Grønn Byggallianse oppklarer om kritikk av BREEAM i internasjonal rapport

Grønn Byggallianse svarer på kritikken av BREEAM i den internasjonale "LOFUS-rapporten". Grønn Byggallianse påpeker at BREEAM-NOR har strengere krav til klimagassutslipp og materialbruk enn den internasjonale versjonen av BREEAM, og at den norske manualen er utviklet i full åpenhet. De mener at BREEAM er et godt verktøy for å sikre at bygg i Norge kan bygges i tråd med målene i Parisavtalen..

EM i grønne bygg

EM i grønne bygg

Det er EM-feber i Europa. Vi har hatt tidenes norske EM-innsats i friidrett og nå er det fotballen som gir høye temperaturer. Hvordan står det så til med Norges innsats i mesterskapet for bærekraftige bygg?

Foto: Arendalsuka 2023/Mona Hauglid

Møt Grønn Byggallianse på Arendalsuka 2024

Det er flere muligheter for å treffe Grønn Byggallianse under Arendalsuka. Her følger en oversikt over arrangementer vi står for eller er medarrangør av. Velkommen til både faglige og sosiale møteplasser!

Over 100 mennesker var torsdag 6. juni samlet på The hub for å være med på Norges første BREEAM-prisutdeling.

BREEAM-prisen 2024: Se hvem som vant

The Plus stakk av med prisen for årets nybygg, og Bergen rådhus mottok prisen i kategorien rehabilitering. Entra ASA fikk årets hederspris.

Grønn Byggallianse delte ut BREEAM-prisen for første gang i Norge 6. juni i Oslo. Hensikten med prisen er å hedre utbyggere som tar et helhetlig ansvar for bærekraft og bruker BREEAM for å dokumentere det.
Vestre: Komplett galskap
Vestres nye

Bør utbyggere droppe miljøsertifisering for å spare penger?

Bør utbyggere droppe miljøsertifisering for å spare penger?

Det er tøffe tak i store deler av bygge- og eiendomsnæringen. Samtidig møter næringen skjerpede krav om å vise at selskapet og prosjektene reduserer sin miljøpåvirkning. Store foretak kan forvente mer detaljerte rapporteringskrav da regjeringen har tatt inn bestemmelsene fra EUs Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) i forslag til revidert regnskapslov og foretakene møter også informa

Daglig leder Katharina Th. Bramslev har bestemt seg for å gi stafettpinnen videre etter mer enn 20 år i Grønn Byggallianse. Her avbildet på 20-årsjubileet i 2022.

Hilsen fra Katharina

Etter over 20 år i Grønn Byggallianse har jeg bestemt meg for å for å gi stafettpinnen som daglig leder videre. Det er en beslutning som har modnet hos meg over tid, ikke fordi Grønn Byggallianse nå ikke er et flott sted å være, kanskje heller tvert imot.
Grønn Byggallianse har aldri vært sterkere. Vi er en stor gjeng med veldig flinke folk i alle posisjoner. Vi har aldri hatt flere BREEAM-NOR

Katharina Th. Bramslev slutter som daglig leder i Grønn Byggallianse etter over 20 år i organisasjonen

Går videre etter mer enn 20 år i Grønn Byggallianse

Katharina Th. Bramslev var med på å grunnlegge Grønn Byggallianse i 2002 og har siden opprettelsen vært daglig leder i de fleste av disse årene. Nå har hun bestemt seg for å gå videre og slutter 1. oktober.

– Det har vært en utrolig spennende reise å bygge opp Grønn Byggallianse fra 12 eiendomsmedlemmer til en organisasjon med over 400 medlemmer fra hele verdikjeden og 23 i administrasjonen

Fra øverst til venstre: ALO, Spor X, The Plus, Bergen rådhus, Kommunegården og Stortorvet 7. Foto: HUS arkitekter/NYG/Einar Aslaksen/Wikimedia/Insenti AS/Vedal

Dette er de nominerte til BREEAM-prisen 2024

Nå er finalistene til BREEAM-prisen i kategoriene nybygg og rehabilitering klare. Vinnerne kåres under BREEAM-prisens festmiddag 6. juni.

Juryen har nå gått igjennom alle søknadene og funnet frem til finalistene i 2024.
Juryleder Viel Sørensen, som til daglig er leder for sertifisering i Grønn Byggallianse, forteller at juryen har hatt en tøff jobb med å lande de beste kandidatene ti

Det meste av arbeidet med ny vannforsyning har skjedd under bakken. Prosjektet hadde komplisert logistikk, med betydelig trafikk for å frakte masser ut av haller og tunneler. Foto: Skanska

Månedens prosjekt: Infrastruktur for nytt vannbehandlingssystem i Oslo

Prosjektet har bestått av de forberedende arbeidene for etablering av ny vannforsyning for Oslo kommune. Gjennom god planlegging, gode geologiske forhold, redusert bruk av materialer og innovative digitale verktøy, ble prosjektet levert åtte måneder før tidsplanen med miljøsertifiseringen BREEAM Infrastructure Excellent.

Vis mer