Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

BREEAM Very Good-bygning med høy grad av automatisering kl 22:00 11. oktober 2017. Til tross for automatiseringsgraden var det mye lys som ikke slukket selv om arealene ikke var i bruk.

"Å snakke om det grønne skiftet er enkelt. Å gå den grønne veien krever mye mer."

Grønn Byggallianses medlemmer gikk nattevandringen Fang Energityven 11/10. - Vi er stolte av driftspersonellet som onsdag kveld droppet en koselig hjemmekveld, og ble med på at 60-70 eiendommer ble sjekket utenom driftstid. Fang Energityven er en viktig aktivitet for å sikre at systemene på byggene fungerer som forutsatt, og at man ikke bruker unødvendig energi, sier rådgiver Kjell Petter Småge.

Tipsheftet følger opp og supplerer tidligere tipshefte og veileder om forenkling av tekniske systemer. Du kan laste det ned på byggalliansen.no.

Nytt tipshefte: Funksjonstilpasset design av bygg og tekniske systemer

Funksjonstilpasset design, betyr design i et livssyklusperspektiv. Tipsheftet supplerer tidligere tipshefte og veileder om forenkling av tekniske systemer. Målet var å vise konkrete forslag til tekniske løsninger. Målet med dette tipsheftet å gi veiledning til prosessen for å velge og bestille de beste løsningene. Ansvarlige forfattere er Grønn Byggallianse, Integra og Ingeniørhøjskolen i Aarhus.

Grønn Byggallianses styreleder Roy Frivoll, Avantor og styremedlem Hege Schøyen Dillner. Foto Hilde Kari Nylund / Veidekke.

18. oktober: Roy Frivoll og Hege Schøyen Dillner i åpningskonferansen til Bygg Reis Deg 2017

​Har du meldt deg på Bygg Reis Deg? I år finner du et hav av spennende miniseminarer som gir kunnskap om og inspirasjon til en grønnere byggsektor. I åpningskonferansen Samspill for en smart og grønn byggenæring, onsdag kl 10-12, ​vil Grønn Byggallianses styreleder Roy Frivoll og styremedlem Hege Schøyen Dillner diskutere rammevilkår for en smart og grønn byggenæring sammen med Jan Tore Sanner.

Vis mer