Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Det viktigste bærekraftstiltaket Ved Vollsveien 13H har vært å ta vare på, og rehabilitere gammel bygningsmasse fremfor å rive og bygge nytt. Foto: Mustad Eiendom

Månedens prosjekt: Vollsveien 13H

Vollsveien 13H ligger i et stort gammelt industriområde på Lysaker. Gjennom omfattende rehabilitering har Mustad Eiendom klart å transformere Vollsveien 13H fra å være et lukket kontorbygg til å bli et moderne, fleksibelt og sosialt bygg som er åpnet opp for publikum.

Professor Halvard Haukeland leverte første delutredning i arbeidet med å utforme ny lov om offentlige anskaffelser til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i fjor høst. Foto: NFD

Forslag til ny lov om offentlige anskaffelser: standardiserte minimumskrav er et av de viktigste tiltakene for grønn omstilling

Et utvalg ledet av professor Halvard Haukeland leverte første delutredning i arbeidet med å utforme ny lov om offentlige anskaffelser til regjeringen i fjor høst. Grønn Byggallianse har levert høringssvar, og under finner du omtale av noen av våre viktigste innspill.
Offentlig sektor kjøper inn varer, tjenester og bygge- og anleggsarbeider for om lag 740 milliarder kroner årlig. Det er flere go

Om vår sektor ikke har erkjent det tidligere og iverksatt tiltak for å reversere negativ naturpåvirkning, er det all mulig grunn til å starte i dag, skriver Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse

Klar tale fra Naturrisikoutvalget: Vår påvirkning på natur skaper økonomisk risiko

I starten av 2024 har «Oppsynsmannen» med Bård Tufte Johansen blitt en seersuksess på NRK. Kombinasjonen humor og folkeopplysning om nedbygging av natur appellerer til mange og har ført til økt «naturbevissthet».
Men humoren springer ut av en svært alvorlig erkjennelse, som er grundig beskrevet i Naturrisikoutvalgets rapport I samspill med naturen, som ble overlevert regjeringen i denne uken.

Norges første BREEAM-pris deles ut 6.juni 2024 på "The HUB" i Oslo. Foto: Clarion Hotel The Hub

Hvem får Norges første BREEAM-pris?


6. juni 2024 vil BREEAM-prisen deles ut for første gang i Norge. I år vil prisen deles ut til eiendomsutviklere og byggeiere som har investert i bærekraftstiltak og dokumenterer det gjennom BREEAM-sertifisering. Prisene deles ut under en festmiddag på the HUB i Oslo på samme dag som BREEAM-konferansen 2024.
– Som et medlemsnettverk for hele verdikjeden i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren

Nye fasader har gjort at boligblokka i Sofienberggata 7 ser nyere ut enn den egentlig er. Foto: Boligbygg Oslo KF

Månedens prosjekt: Sofienberggata 7

Etter en omfattende rehabilitering, ser boligblokka på Grünerløkka fra 70-tallet nyere ut enn den egentlig er. Oppgradering av eksisterende boliger er et viktig klimatiltak, og Boligbygg Oslo KF og prosjektet i Sofienberggata 7 går foran som et godt eksempel.

Ny veileder for BREEAM Infrastructure

Ny veileder for BREEAM Infrastructure

Grønn Byggallianse publiserer en oppdatert versjon av veilederen for BREEAM Infrastructure. Den nye versjonen gir en god første oversikt for deg som byggherre, prosjektleder eller assessor.

Bærekraftsarbeid er fullt av dilemmaer, skriver Katharina Th. Bramslev

Bærekraftsarbeid er fullt av dilemmaer

Vi går inn i et år med høye forventninger om å levere på alle tre pilarer av bærekraft. De fleste ønsker å levere best mulig på kravene og forventningene, men møter en rekke dilemmaer der ulike bærekraftshensyn løpende må veies opp mot hverandre. Ikke minst gjelder det å unngå røde tall og sikre arbeidsplasser, samtidig som selskapet skal omstille seg og levere på strengere miljøkrav.
I 2022 v

Vis mer