Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Bane NOR, Nye Veier og Statens vegvesen signerer samarbeid om økt bærekraft i anleggssektoren gjennom å ta sertifiseringsordningen BREEAM Infrastructure til Norge og blir samtidig medlemmer i Grønn Byggallianse.

Bane NOR, Nye Veier og Statens vegvesen inngår samarbeid med Grønn Byggallianse for økt bærekraft i anleggssektoren

Mandag 20. mars signerte Bane NOR, Nye Veier og Statens vegvesen en samarbeidsavtale med Grønn Byggallianse om å styrke innsatsen for økt bærekraft i anleggssektoren. Et hovedmål er å tilpasse sertifiseringsordningen BREEAM Infrastructure (tidligere CEEQUAL) til norsk anleggsvirkelighet.
– Vi må samarbeide for å nå klima- og naturmålene våre. BREEAM er et godt verktøy for å sikre prosjekters b

Fasaden på Sommero

Månedens prosjekt: Hotell Sommero



Kulturarv, transformasjon og miljøhensyn hånd i hånd.



Oslo Lysverkers gamle hovedkontor fra 1931 er tilbake i fordums prakt, og vel så det. Høsten 2022 åpnet Hotell Sommerro dørene for nysgjerrige gjester og besøkende. Krav til vern har ikke gått på bekostning av miljø eller teknisk standard og viser at bevaring riktignok kan by på utfordringer, men at vi kan hvis vi vil.

Oslo K er et passivhus med mørkegrønn energiklasse A og er sertifisert BREEAM-NOR Excellent. Foto: OBOS

Månedens prosjekt: Oslo K

Oslo K er et passivhus med mørkegrønn energiklasse A og er sertifisert BREEAM-NOR Excellent. Et av effektmålene i Grønn Byggallianse sin strategi er å redusere den samlede energibruken med minst 7,5%. OBOS viser med Oslo K-prosjektet viktige løsninger for å få til redusert energibruk.

Leder: Regjeringen bør ta disse tre grepene om de ønsker å styrke sirkulærøkonomi i byggenæringen

Leder: Regjeringen bør ta disse tre grepene om de ønsker å styrke sirkulærøkonomi i byggenæringen


Hvordan Norge kan gå fra en lineær til en sirkulær økonomi er i den politiske vinden som aldri før. I høst la Høyre frem 20 forslag til dette for Stortinget. Mange av forslagene er rettet mot bygg-, anleggs- og eiendomssektoren, og vi støtter i hovedsak alle forslagene Høyre la fram. Grønn Byggallianse har sammen med våre samarbeidspartnere EBA og Norsk Eiendom, engasjert oss i den politiske

Photo by Christian Lue, Unsplash.

Regjeringen har publisert definisjonen av et nesten nullenergibygg i Norge

Eiendomssektoren har lenge etterspurt en avklaring på hva definisjonen på et nullenergibygg i Norge skal være. Nå er den endelig på plass!

EUs taksonomi har et kriterium om at nybygg må ligge 10% under nasjonal nZEB definisjon. Vi har manglet en slik definisjon i Norge og vi har gjentatte ganger etterlyst en definisjon så det er mulig for norske byggherrer å planlegge for å nå kriteriet og

Fabrikken i Urtekvartalet sett ovenfra. Bilde: Vedal

Månedens prosjekt: Fabrikken i Urtekvartalet

Den gamle fabrikken i Urtekvartalet var først planlagt ombygd som et vanlig kontorbygg, men da Høyskolen Kristiania meldte sin interesse, endret oppdraget seg. Høsten 2021 kunne hele avdelingen for kunstfag, design og media starte undervisning i et topp moderne undervisningsbygg med sertifiseringsnivå BREEAM-NOR Excellent. Bygningen svarer ut alle av Bygg21s 10 kvalitetsprinsipper.

Grønn Byggallianse og Oslo kommune gikk på jakt etter energityver under kampanjen Fang energityven i oktober i år. Foto: Finn Ståle Felberg.

Resultater fra Grønn Byggallianses kampanje Fang energityven: Gårdeiere kan spare over en milliard kroner med enkle energigrep

Ventilasjonsanlegg som går for fullt og påskrudde varmekabler, lys og PC-skjermer som står på, hver dag året rundt. Energityvene i landets yrkesbygg er mange og til delsenorme viser resultater fra kampanjen Fang energityven 2022.

- Hvis det vi har avdekket i enkle strakstiltak overføres til alle landets yrkesbygg, så har vi funnet energityver som stjeler 600 Gwh i året. Det strømtapet kunne

Vis mer