Gå videre til innhold
Flere aktører i bygg- og eiendomssektoren må forsterke innsats for bærekraft om vi skal nå klima- og miljømålene. Bildet viser KA13 og består av 80% ombrukte materialer. Foto: MAD Arkitekter.
Flere aktører i bygg- og eiendomssektoren må forsterke innsats for bærekraft om vi skal nå klima- og miljømålene. Bildet viser KA13 og består av 80% ombrukte materialer. Foto: MAD Arkitekter.

Pressemelding -

Samler over 300 næringslivstopper til strategisamling for økt bærekraft

Grønn Byggallianse samler nær 350 topp- og mellomledere fra bygg-, anlegg-, og eiendomssektoren for å forsterke bærekraftinnsatsen i sektoren. Anledningen er 20-årsjubileet til Grønn Byggallianse som inviterer til jubileumskonferansen «Bærekraft som strategi» på Clarion Hotel The Hub i Oslo 25. oktober.

- Min beskjed til lederne som går i front er at de må fortsette og forsterke bærekraftinnsatsen og nå få med hele sektoren til økt handling. I Norge står bygg for 40% av energibruken, bygg- og anleggsektoren produserer 30% av alt avfall i Norge og er ansvarlig for 16% av klimagassutslipp når vi inkluderer materialbruk. Hvis vi skal nå verdens klima- og miljømål så haster det med forsterket handling, og da må bærekraft bli fullt innpasset i forretningsmodellene, sier Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

To av de som skal dele av sin erfaring og gi råd til andre næringslivstopper er Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge og Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom. Kreutzer levner ingen tvil om at bærekraft som strategi er nødvendig for konkurranseevnen:

- Næringslivet og finansnæringen møter stadig nye regulatoriske krav, samtidig som kunder og forbrukere har forventninger til at produkter og bedrifter opptrer i tråd med klimamålene. Samfunnsutviklingen og politikken innrettes mot en bærekraftig omstilling: Bærekraft er avgjørende for konkurranseevnen til enhver virksomhet som ønsker å være på riktig side av historien, sier Kreutzer.

Grimstad forteller at de har benyttet bærekraft og miljøfokus som en del av sin strategi for å skille seg ut som aktør og fordi de ønsker å ligge i forkant av utviklingen i bransjen:

- Vi opplever at vi får mer oppmerksomhet og blir tatt mer seriøst av myndigheter og bransjen generelt. Vi opplever også en større interesse fra yngre arbeidstagere som ønsker å jobbe hos oss. Fallgruven er imidlertid stor da man lett blir beskyld for grønnvasking. Da gjelder det å være tydelig på hva vi faktisk gjør i hvert enkelt prosjekt. Dette gjør vi derfor også, slik at vi kan stå skolerett både internt og eksternt i diskusjonene om bærekraftig utvikling, forteller Grimstad.

Om Grønn Byggallianse

Grønn Byggallianse er en non-profit, politisk nøytral medlemsorganisasjon og et kunnskapssenter for bærekraft i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren. Den har over 400 medlemmer fra hele verdikjeden i sektoren.

Emner


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg- og eiendomssektoren. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold

Vi kan spare strømforbruk med 16 milliarder kilowattimer. Det er like mye som samlet vindkraftproduksjon, skriver Katharina Th Bramslev.

Vi trenger en kraftfull og tidsavgrenset offentlig støtte for å utløse tiltak for energieffektivisering i yrkesbygg

Aldri har det vært mer opplagt at vi må spare energi der vi kan. Putins krig mot Ukraina har sendt energipriser til himmels. Et nedbørsfattig 2022 har bidratt til ytterligere prisøkning. Mange har påpekt at dette er en gyllen anledning for byggeiere å få fart på energieffektivisering. Men selv om energiprisene over en tid har vært høye, så har vi til nå ikke sett den vesentlige reduksjonen i energ